ZZP & Interim personeel onboarden

Hoe werk nu je nu Freelancers, ZZP’ers en Interim personeel snel & effectief in? Wat maakt onboarding van tijdelijk personeel anders en welke problemen komen hier bij kijken? Bij Pace Onboarding nemen we je graag mee in de uitdagingen van het inwerkproces voor ZZP en Interim medewerkers.

Wat maakt onboarden van Freelancers anders?

In iedere sector komen er problemen kijken bij het inwerken van personeel. Voor (tijdelijke) werknemers of extra expertise in de vorm van een ZZP’er spelen er echter ook andere belangrijke punten. Ten eerste vraagt een ZZP’er of Interim specialist vaak een hoger uurtarief dan een gemiddeld personeelslid. Voor organisaties is het dan ook key om een persoon zo snel mogelijk op werksnelheid te hebben binnen de organisatie. Dit voorkomt onnodige kosten in de inwerkfase. Daarnaast is de tijdelijke aard van een specialist een lastig punt. In de gelimiteerde tijd dat een extra kracht werkzaam is, zal het maximale uit deze tijd gehaald moeten worden. Een effectieve – en vooral snelle – onboarding is dan key.

Een onduidelijk of langzaam inwerkproces kan dus leiden tot financieel verlies of derving. Daarnaast wordt het potentieel van een Freelancer beperkt in de beschikbare tijd. Maar wat kun je nu veranderen in het inwerkproces voor ZZP en interim personeel?

Freelance personeel inwerken - deze stappen zijn belangrijk!

 • Een effectief onboarding programma

  Het is uiterst belangrijk om een effectief onboarding programma op te zetten. Een sterke inwerkprogramma kan namelijk leiden tot flinke kostenbesparingen. Tevens zullen tijdelijke krachten sneller effectief kunnen worden ingezet.

  Download ons Voorbeeld Inwerkprogramma ter inspiratie!

 • Stappenplan pre, on & offboarding

  Begin op tijd met inwerken, de zogenaamde preboarding is een belangrijk proces in het op tijd klaar stomen van freelancers. In de preboarding fase van Pace Onboarding begin je met het geven van vertrouwen en inspireer en enthousiasmeer je de nieuwe werknemer nog voor de eerste opdracht.

 • Offboarding is óók belangrijk

  Veel organisaties hebben het altijd veel over onboarding. Echter wordt offboarding vaak vergeten of negatief ervaren. Dit hoeft zeker niet! Een Freelancer kan in de toekomst een waardevol contact blijken bij een nieuwe samenwerking of andere waardevolle connecties leggen. Vergroot je netwerk!

 • Interactief inwerken met onboarding software

  Tegenwoordig kan de technologie ons een handje helpen wat betreft het inwerken van (tijdelijk) personeel. We hebben hier bij Pace Lab speciale onboarding software ontwikkeld waarmee je nieuwe collega’s in de zorg zo snel mogelijk effectief kunt laten mee draaien het team.

Succesverhalen

Met Pace Onboarding hebben we de ‘solliciklantenreizen’ in kaart gebracht en een digitaal inwerktraject geïmplementeerd binnen onze decentrale franchisevestigingen. Hierdoor hebben we veel ‘quick wins’ gegenereerd op het rendement van onze recruitmentactiviteiten. Ook hebben we grip gekregen op de te nemen successtappen die elke fondsenwerver moet nemen om het beste uit zichzelf te halen.

Christophoor van Ginneken
Christophoor van Ginneken Franchiseondernemer, People Marketing Bekijk case

Goed talent is schaars, onze mensen zijn onze belangrijkste ‘asset’. Met Pace Onboarding hebben we een digitaal onboardingprogramma geïmplementeerd waarin zaken als een ‘happy candidate journey’, vermindering van HR-administratie en het positioneren van Total als 'werkmerk' werkelijkheid zijn geworden.

Josephine van Dillewijn HR Business Partner, Total Gas & Power NL Bekijk case

Demo aanvragen

Kijk nu hoe Pace Lab jou kan helpen je medewerker-engagement te verbeteren.
Zet grote stappen in het nieuwe tijdperk van HR en ontvang een gratis demo van ons platform!

Demo aanvragen