Onboarding voor studentenwerk en bijbanen

Nieuwe collega’s voor studentenwerk of een bijbaan inwerken. Hoe werkt dat nou eigenlijk? Wat maakt onboarding voor studenten, oproepkrachten en bijbaantjes nu anders en welke problemen komen hier kijken? Bij Pace nemen we je graag mee in de mogelijkheden van een sterk en gestructureerd inwerkproces voor studentenwerk en bijbanen.

studenten inwerken

Wat maakt onboarden voor een bijbaan anders?

Voor bijbanen en studentenwerk komen er veel uitdagingen kijken wat betreft in het inwerken van nieuwe collega’s. Het inwerken van een nieuwe medewerker wordt veelal over het hoofd gezien of vergeten. Dit terwijl de student of werknemer anders van veel grotere betekenis kan zijn voor je organisatie. Vaak wordt een bijbaan of studentenwerk voor werk van “tijdelijke aard” gezien, mede door een hoog personeelsverloop. Dit kan enerzijds komen doordat personeel zichzelf ontwikkeld, iets anders gaat doen, maar óók omdat ze zich niet betrokken voelen bij de organisatie.Bijvoorbeeld omdat het ook vanuit de medewerker wordt gezien als tijdelijk werk.

Er liggen dus veel kansen voor het juist inwerken en onboarden van studenten of een bijbaan. Dit is wel gekoppeld aan een goed inwerktraject. Hierin moet de nieuwe medewerker zich socialiseren binnen de organisatie en snel “up to speed” zijn. Maar hoe pak je dit nu effectief aan?

Studentwerk of Bijbaan? Deze stappen zijn belangrijk!

 • Een effectief onboarding programma

  Het is uiterst belangrijk om een effectief onboarding programma in te zetten. Een sterk onboarding programma kan namelijk leiden tot flinke kostenbesparingen. Tevens zullen collega’s sneller effectief kunnen worden ingezet. Een essentieel onderdeel dus.

  Download ons Voorbeeld Inwerkprogramma ter inspiratie!

 • Stappenplan pre, on & offboarding

  Begin op tijd met inwerken. De zogenaamde preboarding is een belangrijk onderdeel in het op tijd klaar stomen van studenten en tijdelijk personeel. In de preboarding fase van Pace Onboarding begin je met het geven van vertrouwen en inspireer en enthousiasmeer je de nieuwe werknemer voor de eerste werkdag.

 • Offboarding is óók belangrijk

  Veel organisaties hebben het altijd veel over onboarding. Echter wordt offboarding vaak vergeten of negatief ervaren. Dit hoeft zeker niet! Een oud-werknemer kan in de toekomst een waardevol contact blijken bij een nieuwe samenwerking. Óf deze kan waardevolle nieuwe collega’s of studenten aandragen voor jouw organisatie!

 • Interactief inwerken met onboarding software

  Tegenwoordig kan de technologie ons een handje helpen wat betreft het inwerken van nieuw personeel. Bij Pace Lab hebben wij een speciale onboarding app ontwikkeld waarmee je nieuwe collega’s in de horeca zo snel mogelijk effectief kunt laten mee draaien het team.

Succesverhalen

Met Pace Onboarding hebben we de ‘solliciklantenreizen’ in kaart gebracht en een digitaal inwerktraject geïmplementeerd binnen onze decentrale franchisevestigingen. Hierdoor hebben we veel ‘quick wins’ gegenereerd op het rendement van onze recruitmentactiviteiten. Ook hebben we grip gekregen op de te nemen successtappen die elke fondsenwerver moet nemen om het beste uit zichzelf te halen.

Christophoor van Ginneken
Christophoor van Ginneken Franchiseondernemer, People Marketing Bekijk case

Goed talent is schaars, onze mensen zijn onze belangrijkste ‘asset’. Met Pace Onboarding hebben we een digitaal onboardingprogramma geïmplementeerd waarin zaken als een ‘happy candidate journey’, vermindering van HR-administratie en het positioneren van Total als 'werkmerk' werkelijkheid zijn geworden.

Josephine van Dillewijn HR Business Partner, Total Gas & Power NL Bekijk case

Demo aanvragen

Kijk nu hoe Pace Lab jou kan helpen je medewerker-engagement te verbeteren.
Zet grote stappen in het nieuwe tijdperk van HR en ontvang een gratis demo van ons platform!

Demo aanvragen