Onboarden in de Horeca

Collega’s inwerken in de Horeca. Hoe werkt dat nou eigenlijk? Wat maakt onboarding in de Horeca anders en welke problemen komen hier kijken? Bij Pace Onboarding leggen we je graag uit hoe je de uitdagingen in de Horeca inziet en aan kunt pakken als een pro. Ga ook aan de slag met een geautomatiseerd inwerkproces voor collega’s in de Horeca!

Inwerken horeca

Wat maakt inwerken in de horeca anders?

De Horeca is een vak apart als het aankomt op het inwerken van nieuwe medewerkers. Het inwerken van een nieuwe collega gebeurt veelal direct op de werkvloer. Vaak wordt er verwacht dat de persoon al snel mee kan draaien in het team en de hectiek van de horeca. Het is dan ook niet voor niets dat nieuwe medewerkers regelmatig stoppen in de eerste maand.
Daarnaast kent de Horeca traditioneel een hoog personeelsverloop. Snel nieuwe medewerkers inwerken is daarom essentieel.

De hectiek van het inwerken in de Horeca kan bij een nieuwe medewerker leiden tot stress, onduidelijkheid en een ineffectief team. Typische gevolgen die voorkomen kunnen worden met een gestructureerd inwerkproces. Maar wat zou je anders kunnen doen om het begeleiden van nieuwe collega’s in de Horeca effectief te laten verlopen?

Collega's inwerken in de Horeca - deze stappen zijn belangrijk!

 • Een effectief onboarding programma

  Het is uiterst belangrijk om een effectief onboarding programma in te zetten. Een sterk onboarding programma kan namelijk leiden tot flinke kostenbesparingen. Tevens zullen collega’s sneller effectief kunnen worden ingezet. Een essentieel onderdeel dus.

 • Stappenplan pre, on & offboarding

  Begin op tijd met inwerken. De zogenaamde preboarding is een belangrijk onderdeel in het op tijder nog klaar stomen van collega’s in de horeca. In de preboarding fase van Pace Onboarding begin je met het geven van vertrouwen en inspireer en enthousiasmeer je de nieuwe werknemer voor de eerste werkdag.

 • Offboarding is óók belangrijk

  Veel organisaties hebben het altijd veel over onboarding. Echter wordt offboarding vaak vergeten of negatief ervaren. Dit hoeft zeker niet! Een oud-werknemer kan in de toekomst een waardevol contact blijken bij een nieuwe samenwerking. Óf deze kan waardevolle nieuwe collega’s aandragen voor je Horecazaak!

 • Interactief inwerken met onboarding software

  Tegenwoordig kan de technologie ons een handje helpen wat betreft het inwerken van nieuw personeel. Bij Pace Lab hebben wij een speciale onboarding app ontwikkeld waarmee je nieuwe collega’s in de horeca zo snel mogelijk effectief kunt laten mee draaien het team.

Succesverhalen

Met Pace Onboarding hebben we de ‘solliciklantenreizen’ in kaart gebracht en een digitaal inwerktraject geïmplementeerd binnen onze decentrale franchisevestigingen. Hierdoor hebben we veel ‘quick wins’ gegenereerd op het rendement van onze recruitmentactiviteiten. Ook hebben we grip gekregen op de te nemen successtappen die elke fondsenwerver moet nemen om het beste uit zichzelf te halen.

Christophoor van Ginneken
Christophoor van Ginneken Franchiseondernemer, People Marketing Bekijk case

Goed talent is schaars, onze mensen zijn onze belangrijkste ‘asset’. Met Pace Onboarding hebben we een digitaal onboardingprogramma geïmplementeerd waarin zaken als een ‘happy candidate journey’, vermindering van HR-administratie en het positioneren van Total als 'werkmerk' werkelijkheid zijn geworden.

Josephine van Dillewijn HR Business Partner, Total Gas & Power NL Bekijk case

Demo aanvragen

Kijk nu hoe Pace Lab jou kan helpen je medewerker-engagement te verbeteren.
Zet grote stappen in het nieuwe tijdperk van HR en ontvang een gratis demo van ons platform!

Demo aanvragen