Onboarding Programma

Het aannemen van nieuwe medewerkers kost veel tijd, energie en kennis. Terwijl het juist van groot belang is om hier genoeg aandacht aan te besteden. Waarom? Omdat een aanzienlijk deel van de nieuwe medewerkers die niet juist wordt ingewerkt en geïntegreerd in de organisatie na zes maanden alweer aan het zoeken is naar een nieuwe baan. We vertellen je daarom graag meer over het nu van een onboarding programma!

Wat is een onboarding programma?

Een onboarding programma is een online tool waar nieuwe werknemers door middel van trainingen, e-learning en toetsing zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige werknemers. De tijd tot productiviteit is van belang in elke sector. Om nieuwe werknemers zo snel mogelijk productief te krijgen is Pace Onboarding ontwikkelt. Met behulp van ondersteuning en de juiste trainingen krijgt de nieuwe werkkracht de nodige kennis, vaktaal en overige middelen tot z’n beschikking.

Betrokkenheid en retentie zijn bijproducten van een tevreden en een bevlogen medewerker. Dit koestert een goed onboarding traject door feedback van nieuwe werknemers te verzamelen waar HR op kan coachen om het verloop te verlagen.

Pace Onboarding is een tool waar elke organisatie van kan profiteren. Betere resultaten binnen korte termijn. En grotere productiviteit binnen de hele organisatie door het beschikbaar stellen van een elektronische leeromgeving (ELO) voor elke werknemer. Beheer en instellingen zijn gemakkelijk aan te passen voor beheerders. Na het instellen van Pace Onboarding is er minimale interactie met het systeem vereist en het automatisch het onboarding traject kan regelen voor alle nieuwe werknemers

De belangrijkste momenten van Onboarding

Een onboarding kent drie fases. Preboarding, onboarding en offboarding.

In de preboarding fase heeft de kandidaat zich succesvol bewezen als geschikte sollicitant. Waarna een eerste werkdag kan worden gepland. Voordat de eerste dag aanbreekt heeft de nieuwe werknemer zich weten voor te bereiden en zich al bekend gemaakt met de organisatie en de functie in het onboarding programma.

De onboarding fase staat de nieuwe werknemer centraal en regelt het onboarding programma dat de juiste kennis bij de juiste persoon aankomt. Het automatiseren van dit proces levert veel tijdswinst op en geeft meer inzicht in de voortgang van de nieuwe werknemer.

Offboarding is de laatste fase van elke werknemer die uit dienst treedt. Vaak onderschatten organisaties deze fase. Echter is elke medewerker een goede bron van feedback voor toekomstige en huidige werknemers. De trends op het gebied van retentie en tevredenheid zorgen ervoor dat deze feedback steeds vaker aan de basis staat van een succesvol inwerk programma. Feedback zorgt ervoor dat het onboarding proces gefinetuned kan worden tot er maximale efficiëntie bereikt kan worden.

Preboarding

Gemotiveerde, betrokken en bevlogen werknemers creëren doe je door een goede basis te maken. In de preboarding fase van Pace Onboarding begin je met het geven van vertrouwen en inspireer en enthousiasmeer je de nieuwe werknemer nog voor de eerste werkdag.

Onboarding

Nieuwe werknemers kunnen op de eerste werkdag direct van start gaan. Zij hebben zich in de preboarding fase al georiënteerd en zich bekend gemaakt met de verwachtingen van de functie. Het automatiseren van de administratieve taken zorgt niet alleen dat een nieuwe werknemer sneller aan de slag kan maar ook voor minder papierwerk, meer overzicht. Feedback is een belangrijk onderdeel in het meten van de voortgang en tevredenheid van de nieuwe collega. Leer wat de nieuwe werknemers vinden van het onboarding programma. Waardevolle feedback momenten zitten in periodiek ingestelde taken waardoor de onboarding zich na verloop van tijd ontwikkeld en aangescherpt kan worden tot het een maximale efficiëntie bereikt.

Offboarding

Het beeld wat iedereen heeft bij uitdiensttreding is negatief. Dat hoeft het niet te zijn. In werkelijkheid kan het afsluiten van een hoofdstuk nodig zijn voor beide betrokken partijen. Leg de nadruk op de positieve kant van de offboarding en blik terug op behaalde resultaten. Om een samenwerking op een goede manier af te sluiten en te leren van de waardevolle inzichten en feedback is een goede afsluiting uiterst belangrijk. Een oud-werknemer kan in de toekomst een waardevol contact blijken bij een nieuwe samenwerking.

Onboarding programma

Wat levert een gestroomlijnd onboarding proces op?

Het stroomlijnen van het inwerkproces geeft meer ruimte aan HR voor individuele coaching en aandacht voor verbetering. Een degelijk introductieprogramma zorgt ook voor een betere participatie en motivatie. De uitkomsten van onafhankelijke onderzoeken zijn hierover unaniem; statistieken wijzen dat werknemers met een goed inwerkprogramma langer bij de organisatie blijven.

Een hoog verloop kan behoorlijk in kosten oplopen. Zodra een werknemer uit dienst gaat kunnen de taken bij anderen komen te liggen. Wat kan leiden tot vermindering van de productiviteit en meer werkdruk voor overige functies. Daarnaast straalt een goed inwerkprogramma professionaliteit uit, bekwaamheid van de organisatie en levert het de nieuwe werknemer een prettigere ervaring op zodra het allemaal goed is geregeld.

Efficiënte onboarding door middel van e-learning

Tijd die een mens nodig heeft om nieuwe kennis eigen te maken verschilt per persoon. E-learning is een methode om gedoseerd nieuwe kennis aan te bieden en aan te passen aan het tempo van de nieuwe werknemer. Zo overbelast je niet het nieuwe talent en creëer je wel betrokkenheid. Te veel leerdruk levert niet het gewenste resultaat op en vergroot zelfs de kans op een vroege burn-out.

Realistische verwachtingen van beide partijen is cruciaal om teleurstelling te voorkomen, wat kan leiden tot afzwakking van het vertrouwen en motivatie. In het introductieprogramma kan een werkgever de functie en dagelijkse taken in detail toelichten en zo een helder verwachtingspatroon scheppen.

Aan de slag met een eigen Onboarding Programma?

Werk jij als HR Professional of als management mee aan de integratie van je nieuwe medewerkers? En is Onboarding een aandachtspunt wat op de agenda staat? Met Pace Onboarding helpen wij graag mee in het verbeteren van je Onboarding Proces. Of dit nu door onze App software is, waarmee je een eigen digitaal onboarding programma bouwt, of dat je gebruik maakt van onze kennis & whitepapers!

Wil je meer weten over onze oplossing? Vraag dan hieronder een vrijblijvende demo aan voor Pace Onboarding.

Demo aanvragen

Kijk nu hoe Pace Lab jou kan helpen je medewerker-engagement te verbeteren.
Zet grote stappen in het nieuwe tijdperk van HR en ontvang een gratis demo van ons platform!

Demo aanvragen