Uniformiteit & professioneel onboardingsprogramma

Onboarding total

De uitdaging

Administratieve taken zoals het ondertekenen van documenten voor afgifte van werkmiddelen en ‘safety’ moesten handmatig worden afgehandeld. Verschillende versies van de bestaande documentatie maakten het papierwerk lastiger dan het moest zijn. Verschillende inwerktrajecten per afdeling, rollen en taken tussen business & HR waren onduidelijk. Ook ontbrak het hierbij aan ‘essential’-trainingen. Te weinig inzicht door management en directie in het doel en de koers van Total Gas & Power Nederland had een negatieve invloed op de organisatie. De ervaringen van kandidaten en medewerkers over recruitment en onboarding ontbrak, terwijl dit belangrijke feedback is.

De oplossing

Pace Onboarding heeft het lezen en ondertekenen van documenten volledig gedigitaliseerd. Documentatie is uniform en centraal opgeslagen. Verantwoordelijken kunnen per afdeling, per functie (digitaal) het inwerktraject – inclusief ‘essential’-trainingen – van een nieuwe medewerker borgen in Pace Onboarding. Directie en business managers delen hun visie, strategie en missie via video’s en ‘vlogs’, zodat ook hier uniform kan worden gecommuniceerd. Periodieke en geautomatiseerde feedbackmomenten in Pace Onboarding optimaliseren het onboardingproces verder.

Onboarding
Software voor Total
Uniformiteit Total
Onboardingssoftware Total
Onboardingsoftware Total

Resultaten

De afname van HR’s administratieve rompslomp geeft meer ruimte om de focus te leggen op persoonlijke aandacht en andere taken

Verbeterde processen voor werving, selectie en onboarding op basis van continue feedback dragen bij aan het optimaal functioneren van elk bedrijfsorgaan.

De eenduidige ‘look and feel’ van documenten, e-learnings en ‘smoelenboek’ zorgt ervoor dat alles op dezelfde lijn zit.

Goed talent is schaars, onze mensen zijn onze belangrijkste ‘asset’. Met Pace Onboarding hebben we een digitaal onboardingprogramma geïmplementeerd waarin zaken als een ‘happy candidate journey’, vermindering van HR-administratie en het positioneren van Total als 'werkmerk' werkelijkheid zijn geworden.

Onboarding software Total
Josephine van Dillewijn HR Business Partner, Total Gas & Power NL

Demo aanvragen

Kijk nu hoe Pace Lab jou kan helpen je medewerker-engagement te verbeteren.
Zet grote stappen in het nieuwe tijdperk van HR en ontvang een gratis demo van ons platform!

Demo aanvragen